Activiteit

SDG actie dag - onthulling wensboom

vrijdag 23 september 2022 , 15:30 - 16:30 uur
Illustration

Op vrijdag 23 september vieren we de landelijke SDG-actiedag met de onthulling van een WENSBOOM door de nieuwe kinderburgemeester van Hilversum en haar raadsleden. 

In deze boom hangen zij een wenskaartje met daarop hun wens voor een betere wereld. 
Na de onthulling van de boom is er een leerzame quiz over de 17 SDG’s, ofwel de Werelddoelen. Wist je bijvoorbeeld dat we meer CO2 kunnen besparen via onze voedingskeuze dan via energiebesparende maatregelen? 
Tot slot zorgt Piment Catering voor een proeverij, waarbij de kinderen zelf meedoen aan de bereiding van hun eigen (biologische) hapjes. 

Alle kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom. Neem je ouders, opa’s en oma’s mee en kom quizzen, proeven en samen bedenken welke wens jij in de wensboom wilt hangen. De wensboom blijft tot en met 30 november in Bibliotheek Hilversum staan. 

De SDG Action Day is hét Nederlandse evenement over de Werelddoelen. Het thema dit jaar is ‘Turn it Around’, waarbij de Werelddoelen het kompas vormen voor een betere wereld, zonder iemand achter te laten.

Bibliotheek Hilversum is sinds 2021 officieel SDG-Huis en lid van het landelijke netwerk van SDG-huizen. De Bibliotheek – van nature een organisatie van kennisdeling, maar inmiddels véél meer dan dat – stelt haar ruimtes open voor inwoners van Hilversum om samen te werken aan de Werelddoelen.

Dit event is een samenwerking van: Hilversum100, Omgevingseducatie, Good2connect, SDG Nederland, SDG-huizen netwerk

Locatie
Bibliotheek Hilversum
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Deel dit: