Buurtambassadeurs Hilversum

Wil je weer verliefd worden op jouw straat? Dan is dit je kans! Wordt buurtambassadeur voor SCHONE & GROENE straten in Hilversum.

Samen voor een leefbare en groene buurt

De gemeente Hilversum zet zich in voor schone en groene buurten. Gelukkig helpen al heel wat Hilversummers mee, bijvoorbeeld via het rapen van zwerfafval en het planten van groen in hun straat. Hoe mooi zou het zijn als dit in élke straat gebeurt? Als buurtambassadeur laat je deze wens uitkomen.

Voor wie?

Bewoners, scholen, organisaties en  bedrijven kunnen buurtambassadeur worden.  

Wat doet een buurtambassadeur?

Als ambassadeur adopteer je een stukje buurt, meestal is dit een deel van je eigen straat. Dat stukje verzorg je alleen of samen met je buren of collega’s. En op momenten dat het jullie uitkomt. Waar het kan werk je samen met andere buurtambassadeurs en de gemeente. Je signaleert bijvoorbeeld dumpingen of kansen voor meer groen. En leuke straatacties organiseren kan natuurlijk ook.  Je neemt geen gemeentelijke taken over, maar je helpt mee aan een extra fijne buurt. De gemeente faciliteert met materialen, beantwoordt vragen en begeleidt waar nodig. 

Wie doen er mee en waar?

Op onderstaande overzichtskaart zie je alle, bij ons bekende buurtambassadeurs in Hilversum. Meer informatie over de ambassadeur, de plek en wat wat ze doen vind je door te klikken op het icoon op de kaart. Wil je ook ambassadeur worden, ben je al actief in jouw wijk of mis je een ambassadeur? Meld je dan hieronder aan. 

Dit project is mogelijk gemaakt door

image
image