Update

Interview met Miriam Slot, Zon en Maanstraat

Geplaatst op 15 december 2022, 13:12 uur

Waarom zet jij je in voor een schone en groene buurt?

Schone en groene buurten zorgen voor blije(re) bewoners, gebruikers en passanten. Daarnaast is het belangrijk dat we ons inzetten voor het klimaat. Bijen, vlinders en vogels verdwijnen steeds meer uit de stad. Dat is een een heel slechte zaak. Meer groen zorgt voor een rijker ecoklimaat. 

Daarnaast zorgt groen voor koelte in de zomer en isolatie in de winter. Een ander effect waar we op hopen is dat er door vergroenen minder hard gereden zal worden in onze straat.

Hoe doe je dit?

Wij proberen onze versteende straat te vergroenen door tegels te wippen en plantenbakken te vullen met insectvriendelijk groen. Hoewel het niet makkelijk is geloven we in kleine stapjes.

Wat vind je er vooral leuk aan?

Ik vind het leuk om samen met anderen te werken aan een groene buurt. Zo leer je elkaars kwaliteiten kennen. Mijn buurvrouw is enorm goed met planten en heeft groene vingers. Daar leer ik van. Ik ben zelf meer van plannen en organiseren. En dat kwam bij de challenge weer goed van pas. Het is afgezaagd, maar je doet het samen.

Wat levert het op?

Tot nu levert het vergroenen nog niet voldoende op wat ons betreft. We hopen daarom dat de gemeente ingaat op ons verzoek samen te werken aan een leefbaar centrumgebied.

Illustration
 
Deel dit: